Για να ενεργοποιήσετε το multistore, η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Συνδέεστε στο διαχειριστικό σας, πηγαίνετε στο Μενού Σύστημα -> Ρυθμίσεις και πατάτε πάνω δεξιά το μπλέ κουμπί “Δημιουργία”.

Θα σας ζητηθεί όνομα καταστήματος, url καταστήματος και κάποιες βασικές ρυθμίσεις για το κατάστημα σας, όπως το template (θέμα) που θέλετε να έχετε ενεργό, κάποιες επιλογές για τις τιμές με φόρους και την περιοχή του καταστήματος. Μόλις περάσετε όλα τα στοιχεία πατήστε αποθήκευση.

Το έξτρα κατάστημα έχει δημιουργηθεί επιτυχώς. Τώρα είναι η ώρα των δεδομένων που θέλετε.

Όταν δημιουργείτε κατηγορίες ή προϊόντα μέσα στην καρτέλα “Δεδομένα” υπάρχει μια επιλογή για το ποια καταστήματα θέλετε να δείχνουν τα προϊόντα και τις κατηγορίες αυτές.

Προεπιλογή είναι πάντα το 1ο κατάστημα που έχετε όταν κάνετε την εγκατάσταση του OpenCart

Πως λειτουργεί;

Τώρα που έχετε περισσότερα από ένα κατάστημα, το σύστημα αναγνωρίζει ποιο κατάστημα θα πρέπει να επιλέξει από το url του domain που κλήθηκε. Δηλαδή, έστω ότι το Default Κατάστημα ήταν το www.domain.gr και το 2o κατάστημα που φτιάξατε είναι το www.neoeshop.gr, εάν και τα δύο domains “κοιτάνε” στον ίδιο server και φάκελο του site τότε όταν κάποιος χρήστης μπει στο www.neoeshop.gr το OpenCart αυτόματα θα καταλάβει ότι πρόκειται για το 2ο κατάστημα της εγκατάστασης και θα εμφανίσει τις κατηγορίες και τα προϊόντα του 2ου καταστήματος.

Παραγγελίες

Κάθε παραγγελία θα πηγαίνει στο ίδιο διαχειριστικό αφού είναι ένα διαχειριστικό αλλά πολλαπλά μπροστά καταστήματα. Μέσα στο διαχειριστικό όμως θα μπορείτε να δείτε για ποιο κατάστημα ήρθε η παραγγελία αυτή.

Οι μέθοδοι πληρωμών και αποστολών που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να υποστηρίζουν MultiStore. Εάν όχι, ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά με τα έξτρα Urls.

Το ίδιο ισχύει και για το θέμα που θα έχετε εγκατεστημένο στο κατάστημα. Θα πρέπει να υποστηρίζει OpenCart Multistore. Ενημερωτικά για όσους χρησιμοποιούν το Journal2 ή το Journal3, υποστηρίζεται κανονικά το multistore.

Leave a Reply