Βήματα Εγκατάστασης του extension

Ανεβάζετε τα αρχεία που λάβατε με το extension στον root φάκελο της εγκατάστασης σας.

  • Συνδεθείτε στο διαχειριστικό σας με τα στοιχεία διαχειριστή που διαθέτετε.
  • Μέσα στο μενού: Users -> User Groups, επιλέγετε τον διαχειριστή και επιλέγετε και τις 2 επιλογές: extension/feed/csl_bigbuy
Users -> User Groups -> Edit
  • Τώρα πηγαίνετε στο μενού Exensions -> Feed και θα δείτε το παρακάτω:
Πατήστε το κουμπί εγκατάστασης (πράσινο)

Μέσα στο extension, την πρώτη φορά που θα το φορτώσετε, θα πρέπει να περάσετε τα στοιχεία FTP που υπάρχουν στο λογαριασμό σας στο bigbuy.eu να επιλέξετε το extension ως ενεργό και να αντιγράψετε το URL για το CronJob #1. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας!

Αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και σιγουρευτείτε ότι τα στοιχεία που εισάγατε είναι τα σωστά, τώρα θα πρέπει να τρέξετε το URL του Cronjob #1 ώστε το σύστημα να συγχρονίσει όλα τα αρχεία με το bigbuy. Θα κατεβάσει τα αρχεία προϊόντων, τα αρχεία των κατηγοριών και τα αρχεία των κατασκευαστών.

Μόλις ο 1ος συγχρονισμός ολοκληρωθεί, θα πρέπει να ανοίξετε πάλι το extension και να αντιγράψετε και να τρέξετε, το Cronjob URL #2.

Cronjob URL #2: Θα κατεβάσει όλες τις εικόνες για όλα τα προϊόντα του bigbuy. Ενεργά και μη ενεργά, κεντρικές και έξτρα εικόνες. Με βάση τους τελευταίους συγχρονισμούς που κάναμε, αυτή η διαδικασία απαιτεί περίπου 6GB χώρο, 100mbit σύνδεση στο internet και περίπου 45 λεπτά.
Σημαντική πληροφορία: Εάν ο συγχρονισμός των εικόνων βγάλει Timeout θα πρέπει να τον τρέξετε ξανά από την αρχή όσες φορές χρειαστεί μέχρι να εμφανιστεί το μήνυμα “COMPLETE”. Κάθε φορά που τρέχετε τον συγχρονισμό, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε.

Παράδειγμα COMPLETE

Μόλις ο συγχρονισμός των 2 πρώτων Cronjobs ολοκληρωθεί, θα πρέπει μέσα στον φάκελο image/csl_bigbuy να βλέπετε όλες τις εικόνες των προϊόντων και τώρα είστε έτοιμοι για το τελευταίο κομμάτι του συγχρονισμού.

  • Ανοίξτε ξανά την σελίδα του extension και κάτω θα έχουν δημιουργηθεί κάποια links που πρέπει να προσθέσετε ως CronJobs. Τα links αυτά είναι δυναμικά και χωρίζονται σε groups. Αυτό συμβαίνει διότι τα προϊόντα του bigbuy είναι πάρα πολλά και δε μπορεί να γίνει συγχρονισμός με ένα url, αφού θα “χτυπούσε” συνέχεια Timeout.
  • Τα urls που αναφέρουμε θα φαίνονται περίπου σαν το παράδειγμα της παρακάτω εικόνας:
Αντιγράψτε στο CronJob server σας όλα τα urls.

Προτείνουμε:
Το CronJob #1 να τρέχει κάθε 2 ώρες (συν μία αρχική φορά)
Το CronJob #2 να τρέχει κάθε 24 ώρες (συν μία αρχική φορά)
Τα CronJobs #3 να τρέχουν κάθε 1 με 3 ώρες, αναλόγως πότε έχετε συγχρονίσει το CronJob #1 (συν μία αρχική φορά)

Μόλις ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, έχετε ολοκληρώσει και την εγκατάσταση του extension.

Σημαντικές πληροφορίες:

  • Εάν αλλάξετε τα στοιχεία FTP στο Bigbuy.eu, το extension θα σταματήσει να λειτουργεί.
  • Θα πρέπει ο server σας να έχει εγκατεστημένο το PHP FTP extension
  • Θα πρέπει να έχετε εισάγει τις παρακάτω PHP.INI ρυθμίσεις: max_execution_time = 300
    memory_limit = 512M

Leave a Reply