Για να μπορείτε να προσφέρετε αποστολή προϊόντων από το κατάστημα σας θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το πως γίνεται η διασύνδεση τους.

Τα μεταφορικά ως επιλογή στο κατάστημα συνήθως επιλέγονται με βάση την ποσότητα των προϊόντων ή / και το βάρος τους. Αλλά πάντα υπολογίζονται με βάση την σύμβαση που έχετε με τον πάροχο αποστολών σας πχ courier ACS ή Γενική Ταχυδρομική ή Speedex κλπ.

Όταν υπογράψετε μια σύμβαση με μια εταιρία αποστολών σας δίνεται μια λίστα από περιοχές που καλύπτουν και τα κόστη τους, τα οποία μετά περνάτε χειροκίνητα σε εφαρμογή του eshop σας που δείχνει τα νούμερα στους πελάτες σας.

Μόλις λάβετε μια παραγγελία το eshop δεν παράγει αυτόματα τα voucher αποστολών. Πρέπει να εκτυπώσετε ένα ένα μόνοι σας από το πρόγραμμα που σας παρέχει ο πάροχος αποστολών σας. Υπάρχουν υπηρεσίες που το κάνουν ημι-αυτόματα, συνδέοντας το eshop σας μαζί τους και εκτυπώνοντας σε μορφή PDF που μετά πρέπει να εκτυπώσετε εσείς με τον εκτυπωτή σας. Μία από αυτές τις υπηρεσίες είναι η https://easyshipping.gr/ .

Κάποιες φορές το εμπορικό ERP που θα διαλέξετε ενδέχεται να έχει ήδη κάποια διασύνδεση με το courier που επιθυμείτε οπότε να μπορείτε να εκτυπώσετε πάλι ημι-αυτόματα τα vouchers αποστολών. Αυτό όμως αφορά το κάθε εμπορικό ERP και το πως θέλετε εσείς να δουλεύει το κατάστημα σας κάθε φορά που λαμβάνετε μια παραγγελία.

Leave a Reply