Η τράπεζα Alpha Bank ζητάει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία από τους πελάτες της που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία e-pos. Αναφέρουμε όσες πληροφορίες μπορούμε παρακάτω.

 

Με ποιο σύστημα επικοινωνίας δουλεύει η Alpha Bank;

Η Alpha Bank στην τελευταία έκδοση της συνεργάζεται με την cardlink, ίδιο σύστημα που συνεργάζεται και η Eurobank.

 

Απόδειξη συναλλαγών με κάθε συναλλαγή

Το opencart έχει δύο λειτουργίες. Μια παραγγελία που έχει πραγματοποιηθεί και μια παραγγελία που δεν έχει πραγματοποιηθεί. Όταν λοιπόν ο χρήστης βάζει στο καλάθι του κάποια προϊόντα και προχωράει στο checkout η παραγγελία αποθηκεύεται στην βάση με μοναδικό κωδικό order_id αλλά χωρίς κάποια κατάσταση οπότε και δεν φαίνεται στο διαχειριστικό. Όταν ο χρήστης επιλέξει πληρωμή με την τράπεζα, δημιουργείται μια επικοινωνία με ένα κλειδί digest και ο χρήστης μεταφέρεται στο περιβάλλον της Alpha Bank.

Εάν ο πελάτης ολοκληρώσει επιτυχώς την πληρωμή του τότε και μόνο τότε θα μεταφερθεί στην ιστοσελίδα σας και θα δει μια απόδειξη. Η απόδειξη αυτή έχει κάποια στοιχεία για την παραγγελία. Η απόδειξη φαίνεται διότι υπάρχει ολοκληρωμένη παραγγελία.

Εάν ο πελάτης δεν ολοκληρώσει επιτυχώς την πληρωμή του ή ακυρωθεί για οποιοδήποτε λόγο θα μεταφερθεί πίσω στο κατάστημα χωρίς κάποια απόδειξη ή κάποιον αρ. παραγγελίας μιας και δεν υπάρχει καμία παραγγελία να φανεί.

Η παραπάνω διαδικασία δεν αλλάζει και δεν είναι κάτι που επιλέξαμε εμείς, αλλά είναι η φιλοσοφία και η λειτουργία του OpenCart.

Πως είναι η εμφάνιση της απόδειξης;

Το πως φαίνεται η απόδειξη έχει σχεδιαστεί πάνω στο default theme του opencart. Εάν θέλετε να φαίνεται με την γραμματοσειρά του template σας ή κάπως αλλιώς θα πρέπει να την σχεδιάσετε εσείς ή να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σας βγάλουμε μια προσφορά χρόνου και κόστους ώστε να την φέρουμε στα μέτρα σας.

 

Προσοχή στα ονόματα των προϊόντων σας

Η διασύνδεση με την τράπεζα γίνεται να ένα υπολογισμένο hash key με το όνομα digest. Έχουμε αναφορές ότι πελάτες με προϊόντα που είχαν special chars ή quotes μέσα στο όνομα του προϊόντος δε μπορούσαν να κάνουν συναλλαγές με την Alpha Bank. Αυτό σημβαίνει γιατί ο server που φιλοξενεί το eshop σας υπολογίζει διαφορετικά το hash digest από τον server της Alpha Bank.

Έχουμε ήδη επικοινωνήσει μαζί με την Alpha Bank αλλά μιας και δεν λάβαμε κάποια απάντηση, σας ενημερώνουμε απλά να μην έχετε χαρακτήρες εκτός των αλφαριθμητικών στον τίτλο του κάθε προϊόντος.

Leave a Reply