Κάθε xml από προμηθευτές είναι διαφορετικό. Αυτό δυστυχώς κάνει την δουλειά μας αρκετά δύσκολη και πολλές φορές πολύπλοκη για να καταφέρουμε να επιτύχουμε τα θέλω των πελατών με βάση αυτό το αίτημα.

Η εισαγωγή xml έχει μόνο δύο τρόπους:

  1. χειροκίνητη εισαγωγή προϊόντων μέσω extension, φορτώνοντας το xml, κάνοντας mapping τα fields και πατώντας εισαγωγή συγκρίνοντας τον κωδικό του κάθε προϊόντος μέσα στο xml.
  2. αυτόματη εισαγωγή προϊόντων μέσω extension με cronjobs.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Θα πρέπει το xml σας να περιέχει όλα τα παρακάτω δεδομένα για να μπορέσει να γίνει σωστή εισαγωγή των προϊόντων. Εάν δεν έχει έστω ένα από τα παρακάτω δεδομένα τότε η εισαγωγή ενδέχεται να μπορεί να γίνει αλλά θεωρείται ελλειπής και ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Απαραίτητα πεδία:

Κωδικός προϊόντος (αλφαριθμητικό κείμενο)
Όνομα προϊόντος (αλφαριθμητικό κείμενο)
Περιγραφή προϊόντος (αλφαριθμητικό κείμενο)
Τιμή Πώλησης (ακέραιος ή δεκαδικός αριθμός)
Ποσότητα αποθήκης (ακέραιος αριθμός)
Κατασκευαστής (όνομα)
Κατάσταση προϊόντος (0 ή 1 , ανάλογα εάν ειναι ενεργό ή όχι)

 

Σημαντικές πληροφορίες:

  • Εάν το προϊόν δεν παρέχει όνομα κατηγορίας, δε θα συνδεθεί με καμία κατηγορία στο ηλ. κατάστημα σας.
  • Εάν το προϊόν δεν έχει επιλογές ή χαρακτηριστικά, μέσα σε κάθε προϊόν, τότε δε θα υπάρχουν επιλογές και χαρακτηριστικά στο προϊόν. Κάθε επιλογή θα πρέπει να έχει όνομα, κωδικό και ποσότητα αποθήκης.
  • Εάν το προϊόν δεν έχει url εικόνας για να κατεβεί και να αποθηκευτεί η εικόνα, δε θα μπορεί να γίνει η αποθήκευση της εικόνας.
  • Εάν ο προμηθευτής σας έχει πολλαπλές γλώσσες θα πρέπει κάθε γλώσσα να έχει τα ίδια στοιχεία στο xml της.
  • Εάν ο προμηθευτής σας χωρίζει τα xml σε δύο ή περισσότερα κομμάτια λόγω μεγέθους ή άλλων λόγων, τότε η δουλειά που χρειάζεται για την διασύνδεση είναι πολλαπλάσια των xml, αντίστοιχα και το κόστος των εργασιών αυτών.

 

Πως μπορείτε να γνωρίζετε εάν το xml είναι σε σωστό format;

Λογικά θα σας δωθεί ένα url από τον προμηθευτή σας. Πατήστε το να φορτώσει και προσπαθίστε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που αναφέρουμε παραπάνω. Εάν δεν έχετε τις γνώσεις ή τον χρόνο να το κάνετε αυτό, παρακαλούμε προχωρήστε σε αγορά μιας εργατοώρας για να κάνουμε τον συγκεκριμένο έλεγχο εμείς. Μία εργατοώρα ανά xml προμηθευτή.

 

Κάθε πότε γίνεται ενημέρωση των προϊόντων;

Εάν διαλέξετε να κάνετε χειροκίνητα την ανανέωση, όποτε διαλέξετε να ξεκινήσει θα γίνεται και ο συγχρονισμός.
Εάν διαλέξετε να κάνετε αυτόματη ανανέωση ρυθμίζετε εσείς στο cronjob του server σας κάθε πότε θέλετε να φορτώνει. Σας προτείνουμε το ελάχιστο 1 ώρα, δηλαδή να τρέχει 24 φορές την ημέρα.

 

Θα επιβαρύνει την φιλοξενία μου;

Φυσικά. Κάθε xml κατεβαίνει από τον προμηθευτή, φορτώνονται τα δεδομένα, κατεβαίνουν εικόνες από άλλους servers και γίνεται έλεγχος ένα προς ένα τα προϊόντα στη βάση, εάν υπάρχουν να ανανεωθούν και εάν όχι να προστεθούν. Αυτό είναι μια μεγάλη διαδικασία για την βάση δεδομένων και την μνήμη του πακέτου φιλοξενίας σας. Αντίστοιχα όσο πιο πολλά προϊόντα ή xml κάνετε συγχρονισμό, πρέπει να έχετε αντίστοιχη φιλοξενία. Ελάχιστη μνήμη RAM = 256ΜΒ διαθέσιμη.

 

Πόσο θα κοστίσει;

Για αρχή πατήστε εδώ για να δείτε εάν η διασύνδεση υπάρχει έτοιμη ως υπηρεσία και να δείτε άμεσα το κόστος της. Εάν δεν υπάρχει στα έτοιμα συστήματα, τότε θα χρειαστεί να κατασκευαστεί από το μηδέν. Αυτό κοστολογείται με ελάχιστο κόστος τα 300 ευρώ ανά xml. Εάν έχετε τουλάχιστον 3 xml προμηθευτών, επικοινωνήστε μαζί μας για κάποια προσφορά.

 

 

Leave a Reply