Μέχρι στιγμής το OpenCart παρέχει την δυνατότητα αποστολής newsletter μέσα από το ίδιο το ηλεκτρονικό κατάστημα, στο διαχειριστικό του. Σαν λειτουργία είναι πολύ πρώιμη αλλά και επίσης λάθος σε πολλά σημεία. Μέχρι να διορθωθεί σε επόμενη έκδοση, έχουμε να σας προτείνουμε και να αναλύσουμε λίγο το παρακάτω.

Ένας web server που φιλοξενεί ιστοσελίδες, δεν σημαίνει ότι είναι ρυθμισμένος ή μπορεί να στείλει μαζικά χιλιάδες emails για newsletter και επίσης να είναι σίγουρο ότι δε θα πάνε στα spam ή δε θα σας χαρακτηρίσουν ως spam senders, με ότι σημαίνει αργότερα αυτό για την σελίδα σας.

Για αποφυγή λοιπόν μπλοκαρίσματος της IP του server σας αλλά και πολλά παραπάνω, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες που είναι 100% για αυτόν τον λόγο, όπως για παράδειγμα το mailchimp.com.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία σας προσφέρει μέχρι και 2000 διευθύνσεις email και 12000 αποστολές τον μήνα δωρεάν. Εάν ξεπεράσετε το όριο, μπορείτε να έχετε πάρετε μεγαλύτερα πακέτα με πολύ χαμηλές τιμές ανά μήνα ή ανά αποστολή.
Επίσης σε αντίθεση με το OpenCart, έχει την δυνατότητα να σας δείξει ποιοι χρήστες παρέλαβαν το email, ποιοι το άνοιξαν, ποιοι πάτησαν σε κάποιο link και πολλά άλλα που θα σας φανούν χρήσιμα για τις καμπάνιες που θέλετε να κάνετε.

 

 

Leave a Reply