Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας αναλύσουμε την διαδικασία αναβάθμισης μιας παλιότερης εγκατάστασης OpenCart σε μια νεότερη. Οι παρακάτω οδηγίες και λεπτομέριες αφορούν εκδόσεις 1.5.x και μετά, μιας και οι εκδόσεις πριν την 1.5 ήταν αρκετά διαφορετικές και λίγο πιο “ανώριμες” σε κώδικα.

Μια απλή εγκατάσταση OpenCart οποιασδήποτε έκδοσης παρέχει κάποια standard modules/extensions μέσα της. Οποιαδήποτε αναβάθμιση γίνει πάνω στην υπάρχουσα εγκατάσταση θα αναβαθμίσει μόνο τα κοιτά modules/extensions και τίποτα παραπάνω.

Αυτό σημαίνει ότι τα vqmod extensions, ενδεχομένως custom αλλαγές καθώς και αλλαγές στο template ή ολόκληρο το template πρέπει να γίνουν αναβάθμιση χειροκίνητα, ένα προς ένα. Εάν ο δημιουργός των extensions/template, έχει βγάλει νεότερη έκδοση τότε θα σας βοηθήσει να κάνετε την αναβάθμιση πιο εύκολα, γρήγορα και με λιγότερα προβλήματα.

Με απλά λόγια, εάν δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα από προγραμματισμό, αλλά η εγκατάσταση σας δεν περιέχει έξτρα extensions, τότε η διαδικασία είναι πανεύκολη και είναι η παρακάτω:

  1. Κατεβάστε από το επίσημο site της OpenCart ή την ιστοσελίδα μας, την τελευταία έκδοση OpenCart.
  2. Αποσυμπιέστε το αρχείο zip που κατεβάσατε.
  3. Ανεβάστε μέσω FTP στον κεντρικό φάκελο του ηλεκτρονικού καταστήματος σας όλα τα αρχεία που υπάρχουν στον φάκελο Upload.
  4. Τρέξτε το Installation καλώντας: http://www.toUrlTisSelidasSas.gr/install
  5. Θα σας βγάλει μήνυμα αναβάθμισης (Upgrade) της βάσης. (Τα αρχεία σας υπενθυμίζουμε έχουν ήδη αναβαθμιστεί αφού τα ανεβάσατε μόλις με FTP – βήμα 3).
  6. Εάν σας βγάλει μήνυμα Upgrade Complete, η διαδικασία μόλις έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να συνδεθείτε στο διαχειριστικό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εάν σας βγάλει μήνυμα λάθους, κάποιοι από τους λόγους συνήθως είναι οι:

  • ο server σας κάνει timeout νωρίς χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση.
  • έχετε κάνει custom αλλαγές στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και δεν είναι standard installation
  • δεν ανεβάσατε σωστά τα νέα αρχεία (πλήρης αντικατάσταση των παλιών).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ
Κατά το ανέβασμα των αρχείων προς αναβάθμιση δεν πρέπει να ανεβάσετε τα αρχεία config.php και admin/config.php γιατί θα σταματήσει η σελίδα σας να λειτουργεί.

 

Εάν η ιστοσελίδα δεν είναι βασική εγκατάσταση τότε η παραπάνω διαδικασία είναι μόνο το πρώτο βήμα και ακολουθούν χειροκίνητες αλλαγές κώδικα σε ένα προς ένα τα extensions. Παρέχουμε υποστήριξη για τέτοια υπηρεσία και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, πατώντας εδώ.

 

Σας ευχαριστούμε,
η ομάδα της OpenCart Greece

Leave a Reply